Gå till innehåll

Zonterapi

Zonterapi (även kallat Reflexologi) är en alternativ behandlingsform som är lika gammal som Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) och Ayurveda.

Zonterapi baseras på teorin att det finns punkter i händer, huvud och fötter (tassar, ben, huvud, ryggrad och bröst på hund) som är kopplade till särskilda organ i kroppen och att hela kroppen finns representerad på foten/tassen (men även t ex på tungan, vilken dock av förklarliga skäl är något mer svårbehandlad). Genom att stimulera dessa punkter sänds signaler till motsvarande zon i kroppen och en naturlig läkningsprocess kan sätta igång. Zonterapin är starkt kopplad till TCM med samma tankesätt om energimeridianer i kroppen. Ytterligare en effekt av zonterapin är att det stimulerar nervändar på hundens tassar och ger nervbanorna fri passage. Zonterapin syftar till att återställa kroppens naturliga balans och används också som förebyggande friskvård.

Zonterapi kan användas vid en rad tillstånd och obalanser i hundens kropp. Här följer några exempel (viktigt att tänka på är att zonterapi aldrig ersätter ett veterinärbesök, det botar inga sjukdomar men kan lindra symtom och hjälpa kroppens självläkning):

  • Muskulära spänningar
  • Stress
  • Lindrar besvär vid skendräktighet eller hos hormonstinna hanhundar
  • Nedsatt fertilitet hos både tik och hanhund
  • Mag- och tarmproblem och utsöndringsproblem (t ex problem med matsmältning, besvär efter analsäcksinflammation)
  • Nedsatt immunförsvar
  • Kan hjälpa hunden att återställa homeostasen efter chock eller trauma

Jag har gått kurs i zonterapi på Axelsons Animal Massage School för Marina Axelson-Callum, som är zonterapeut på människa och som har utbildat sig i zonterapi på hund hos Marjut Nieminen i Finland.

Är du nyfiken på zonterapi? Jag erbjuder just nu behandlingar på din hund till ett rabatterat pris, då jag själv fortfarande är i en lärofas. En behandling tar ca 30 minuter och kostar 150 kr. Behandlingen kan utföras helt i friskvårdande syfte för att hålla din hunds kropp frisk och i balans . Maila eller ring mig om du vill boka en tid!